Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Advent 2011.

 

Advent ünnepe

 

A régi időkben még harangszó hirdette Advent kezdetét, ma már a média teszi ugyanezt. De egyvalami soha nem változik meg... Advent Drága Angyalai minden évben megérkeznek...hirdetés

Legtöbbünknek még sosem tűnt fel, hogy milyen színben pompáznak Adventi koszorúink gyertyái. A leggyakrabban egy szín jellemző, ez a piros. Azonban a gyertyák színe akkor megfelelő, ha van köztük egy kék, egy piros, egy fehér és egy lila. Mind a négy gyertyácska egy egy Angyalért ég, akik Advent idején leszállnak a mennyből körünkbe, s mindent megtesznek azért, hogy még szebb, és még boldogabb legyen az ünnep. Az égő gyertyákkal csalogathatjuk be Angyalainkat otthonunkba, s az égő láng energiáiból merítenek erőt.

Az első angyal idén november 28-án, Advent első vasárnapján érkezett
Ezen a napon érkezik meg a mennyből az az angyal, akiért az első szál gyertya ég: Ő egy kék köpenyt visel, erről lehet felismerni, ha találkoznál vele. Azért jön, hogy közelebb terelje egymáshoz az embereket, akik közül a legtöbben ez időben csak magukkal vannak elfoglalva, s előfordul, hogy saját szeretteikre sem jut idejük. De azok, akik ismerik az angyal érkezésének napját, ráérezhetnek, amikor hozzájuk közel kerül. Ezen a napon szól előszőr az angyal, s keresni azokat az embereket, akik meg akarják hallgatni őt.

A második angyal december 5-én jött közénk, Advent második vasárnapján
Ezen a napon piros köpenyt viselő angyal száll le a mennyekből, kezében egy nagy serleggel érkezik. Érte ég a piros gyertya. S miért hozza magával a Nap sugaraiból készült serleget? Mert az angyal előre megfontoltan jön közénk, s egyetlen célja, hogy megtöltse az aranyserlegét, valamivel, amire csak a Földön lelhet rá. Nagy utat tesz meg, hisz végig kell járnia az összes kontinens minden országát, a nagyvárosoktól egészen a tanyákig el kell jutnia, bekopog mindehová, mert valami egyedi, és különleges dolgot keres. Mit kereshet annyira? Keresi a tiszta szeretet nyomait az emberi szívekben. Ezt a szeretetet gyűjti össze s napsugár serlegbe, s felvissza a mennybe. Oda viszi, ahol már nagyon várnak rá: a mennyben élőknek, akik a serlegben összegyűjtött szeretetből fényt készítenek a csillagok számára. Ha december második vasárnapján felnézel az égre, könnyen felfedezheted, ahogy a mennyben lakók munkálkodnak odafenn.

A harmadik angyal december 12-én lep meg minket jövetelével, Advent harmadik vasárnapján
Ezen a napon érezhetjük egy újabb angyal érkezését. Ő fehér színt viselve jön közénk. Egyik kezében egy csodálatos erejű fénysugár ragyog, s tervei vannak az emberekkel. Meglepi azokat, akiknek tiszta szeretet lakozik a szívükben, s ad egy darabkát a fény erejéből. Igy a fény ragyogni kezd az emberek szívében, végigfut a teljes testükön. Nem tesz kivételt senkivel, nem hagy ki senkit a sorból, aki megérdemli, mind kap a fényből. Legyen szegény, vagy gazdag, szerencsés vagy szerencsétlen, egészséges vagy beteg... Mindenkit megszáll a béke, a tiszta szeretet és a boldogság érzése. Olyan harmónia alakul ki az emberi szívekben, amelyekre nagyon nagy szükség van a Földön.

Az utolsó pedig december 19-én érkezik, hogy kerekké tegye az ünnepet, Advent negyedik vasárnapján
Lila köpenyt visel, s a lila színű gyertyát kell érte meggyújtani. Körbejárja az egész Földet, megnézi, minden rendben van-e. Lantot tart a kezében, és azon zenél, és énekel is hozzá. Ahhoz, hogy eljusson hozzánk az angyal éneke, alaposan oda kell figyelnünk a jelekre, s szívünknek és lelkünknek is tisztának kell lennie. A béke dalát énekli, sok kis angyal kíséretében. A dal annyira gyönyörű, hogy valamennyi mag, amely a földben szunnyad, felébred és életre kel, így indul új élet tavasszal a Földön.